Προεόρτια του Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν παρουσία Αρχ/που Ελπιδοφόρου (φωτογραφίες)

Εθνικός Κήρυξ

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.

ΜΑΝΧΑΤΑΝ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν όψει της εορτής του Αγίου Γερασίμου, πολιούχου και προστάτη Αγίου της Κεφαλλονιάς, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, πραγματοποίησε τη δεύτερη ποιμαντορική του επίσκεψη στις 19 Οκτωβρίου 2020 στην ιστορική Κοινότητα Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν.

Ειδικότερα, τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, συνοδευόμενου από τον Πρωτοσύγκελο, π. Ανδρέα Βυθούλκα, τον Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Δρόσο, τον π. Χρυσόστομο Γκίλμπερτ, τον π. Αγαπητό Τσούνοφ, τον π. Ιωάννη Παΐζη, τον π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, τον π. Γεώργιο Καζούλη, τον π. Ελευθέριο Κωνσταντινίδη, και τους Αρχιδιακόνους, π. Διονύσιο Παπίρη και π. Μιχαήλ Γιαβρή.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του που παρευρέθηκε στην πανήγυρη του Αγίου Γερασίμου, αναφέροντας – μεταξύ άλλων: «…Ο Κύριος μας δίνει στη ζωή μας πολλούς προστάτες. Μας δίνει πάντοτε μία δύναμη και μία ενίσχυση, διότι ξέρει ότι η ζωή αυτή είναι δύσκολη. (…) Οι χριστιανοί έχουμε σαν πρώτη ασπίδα προστασίας τη φωνή της συνείδησης. Δεύτερη ασπίδα προστασίας έχουμε τον φύλακα Αγγελό μας. Τρίτη ασπίδα προστασίας έχουμε τον Άγιό μας. (…) Ο Θεός (…) έχει δώσει και μία τέταρτη ασπίδα προστασίας – (…) τους πολιούχους Αγίους, όπως στην Κεφαλονιά έχει δώσει τον Άγιο Γεράσιμο».

Εθνικός Κήρυξ

Ομαδική φωτογραφία με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο (στο κέντρο), τον Πρωτοσύγκελο, π. Ανδρέα Βυθούλκα, τον Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Δρόσο, τον π. Χρυσόστομο Γκίλμπερτ, τον π. Αγαπητό Τσούνοφ, τον π. Ιωάννη Παΐζη, τον π. Παναγιώτη Παπαζαφειρόπουλο, τον π. Γεώργιο Καζούλη, τον π. Ελευθέριο Κωνσταντινίδη, και τους Αρχιδιακόνους, π. Διονύσιο Παπίρη και π. Μιχαήλ Γιαβρή, και με μέλη της Κοινότητας του Αγίου Γερασίμου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.

«Ο Αγιος Γεράσιμος είναι ο Άγιος, ο οποίος είναι φίλος μας, στον οποίο μιλάμε, (…) όπως μιλάμε στους ανθρώπους που έχουμε χάσει. (…) Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε φίλους, οι οποίοι είναι κοντά στο Θεό! (…) Ο Άγιος είναι πιο κοντά μας, (…) αλλά είναι και πιο κοντά στον Θεό. (…) Έχουμε λοιπόν, τη φωνή του Θεού (…), του φύλακα Αγγέλου μας (…), του Αγίου ή της Αγίας που φέρουμε το όνομα και (…) του προστάτη Αγίου (…). Αδελφοί, να ακούμε τη φωνή του Θεού, διότι μας μιλάει με όλες αυτές τις φωνές. (…) Να έχουμε ανοικτά τα αυτιά (…) και (…) τα μάτια της ψυχής μας…», είπε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος.

Εκ μέρους του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητος «Η Αγία Ευσπλαγνία» και των πιστών, ο π. Παναγιώτης Παπαζαφειρόπουλος, ιερατικώς προϊστάμενος του εν λόγω ιερού ναού, καλώς όρισε θερμά τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά για εμένα, διότι είναι η δεύτερη φορά στον ίδιο χρόνο, Σεβασμιώτατε, που έχετε έρθει στην Ενορία μας. (…) Αυτή την περασμένη Κυριακή, αγαπητοί μου, ο Αρχιεπίσκοπος πήγε σε όλες τις ενορίες της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας. (…) Αυτός ο σημερινός εσπερινός, είναι ο πρώτος, (…) στο δεύτερο κύκλο. (…). Ο Θεός να σας κρατάει υγιή, μακροημερεύοντα, να ποιμένετε ορθώς την Εκκλησία μας, (…) Σεβασμιώτατε. Σας ευχαριστούμε».

Εθνικός Κήρυξ

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του και τις ευχές του προς «όλους» και «πρώτα» προς «τον π. Παναγιώτη, ο οποίος, παρά τα βαριά καθήκοντά του στην Αρχιεπισκοπή, (…) διακονεί αυτήν την ωραία ενορία, με πολλή αγάπη, με πολύ μεράκι, με πολύ πάθος, με μεγάλη αφοσίωση και πολλή πίστη». Επίσης, συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, όπως επίσης την πρόεδρο και τα μέλη της Φιλοπτώχου Αδελφότητος, που προσφέρουν, με όποιο τρόπο μπορούν, στην Κοινότητα του Αγίου Γερασίμου. Συνεχάρη τους πατέρες που πλαισίωσαν την πανήγυρη και τους ψάλτες.

Στη συνέχεια, παρατέθηκε δείπνο στην αίθουσα εκδηλώσεων της εν λόγω κοινότητας, ευγενική προσφορά της Κοινότητας.

Εθνικός Κήρυξ

(Στο κέντρο:) διακρίνεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. (Από δεξιά:) Τα μέλη του Εκκλησιαστικού συμβουλίου της Κοινότητας Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν Βαλσαμάκης Σκλαβούνος, Γεράσιμος Αθανασάτος και Ουράνια Ανδρεάτου και ο αγιογράφος του Ιερού Ναού Αγίου Γερασίμου στο Μανχάταν, Μιλτιάδης Αφεντούλης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.

Εθνικός Κήρυξ

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυκας / Δέσποινα Αφεντούλη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Posted in Uncategorized.