Μάθημα βυζαντινής αγιογραφίας στο σχολείο «Πλάτων»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποιήθηκε το μάθημα βυζαντινής αγιογραφίας από τον αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη και τη σύζυγό του Αναστασία, στο ελληνικό σχολείο «Πλάτων» στο Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν (479 81 St, Brooklyn, NY 11209) στις 14 Απριλίου 2018.

 

Ειδικότερα, η δασκάλα της τάξης της Δ’ τάξης του σχολείου, Δήμητρα Τσάφου, μαζί με τους μικρούς μαθητές επεφύλαξαν θερμό καλωσόρισμα προς τον αγιογράφο.

 

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ο κ. Αφεντούλης μίλησε – μεταξύ άλλων – στους μαθητές για τη σημασία της αγιογραφίας, τους συμβολισμούς των χρωμάτων στη βυζαντινή αγιογραφία και τη βυζαντινή γραφή.

 

«Ο Ιησούς, η Θεοτόκος και ο Άγιος Ιωσήφ» ήταν το θέμα της εικόνας που ζωγράφισαν, με μεγάλο ενδιαφέρον, υπό την καθοδήγηση του κ. Αφεντούλη, οι μαθητές.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Αφεντούλης, όπως είπε, παραδίδει τα μαθήματα βυζαντινής αγιογραφίας αφιλοκερδώς, σε μια προσπάθεια διατήρησης και μεταλαμπάδευσης της παραδοσιακής αυτής τέχνης στις επόμενες γενιές.

SCHOOL OF PLATO_1

Φωτ. 1: Οι δασκάλα και οι μαθητές της Δ’ τάξης του ελληνικού σχολείου «Πλάτων» καλωσόρισαν θερμά τον αγιογράφο.

SCHOOL OF PLATO_2

Φωτ. 2: Ο κ. Αφεντούλης φιλοτεχνώντας και εξηγώντας στους μικρούς μαθητές τη σημασία της βυζαντινής αγιογραφίας, τους συμβολισμούς των χρωμάτων, τη βυζαντινή γραφή και το θέμα της εικόνας που ζωγράφισαν.

 

SCHOOL OF PLATO_4

Φωτ. 3: Η δασκάλα, ο αγιογράφος, η σύζυγός του και οι μαθητές, με τις εικαστικές τους δημιουργίες.

Posted in Uncategorized.