Μάθημα Αγιογραφίας στο ελληνικό σχολείο «Πλάτων»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο αγιογράφος Μιλτιάδης Αφεντούλης δίδαξε το μάθημα της Αγιογραφίας στο ελληνικό σχολείο «Πλάτων» στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 22 Απριλίου 2017. Ειδικότερα, τον αγιογράφο παρουσίασε η δασκάλα της Έκτης Τάξης Δημοτικού, κα Δήμητρα Τσάφου, ενώ στη συνέχεια, ο κ. Αφεντούλης μίλησε για τη μακρά πορεία της παραδοσιακής βυζαντινής αγιογραφίας ευρύτερα, ενώ το φετινό θέμα αγιογραφίας ήταν «Ο Ποιμήν ο Καλός».

Στο πλαίσιο αυτό, ο αγιογράφος παρουσίασε τους συμβολισμούς και τη σύνθεση χρωμάτων και υλικών, που επιλέγονται για τη φιλοτέχνηση της συγκεκριμένης εικόνας, ερμηνεύοντας παράλληλα το μήνυμα της παραβολής του Καλού Ποιμένα.

«Σκοπός του μαθήματος ήταν να εμπλουτίσουν οι μαθητές, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη, την εικαστική τους παιδεία, με απώτερο στόχο τη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής βυζαντινής αγιογραφίας», υπογράμμισε ο κ. Αφεντούλης.

Επιπλέον, οι μαθητές, με την καθοδήγησή του αγιογράφου, ετοίμασαν τη δική τους προσωπική εικόνα «Ο Ποιμήν ο Καλός», ευγενική προσφορά του αγιογράφου, βλέποντας παράλληλα τον κ. Αφεντούλη να αγιογραφεί το ίδια θέμα σε εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μάθημα παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κα Μαρία Αμπαζή, όπως επίσης το μέλος και ο πρώην πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής, κ. Βασίλειος Ντάνας.

Platon2PlatonO-Poimin-O-kalos

Posted in Επικαιρότητα and tagged , , , , , , , , , , , , , .