Νέα Υόρκη: Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας του Μ. Αφεντούλη

Νέα Υόρκη: Έκθεση Βυζαντινής Αγιογραφίας του Μ. Αφεντούλη

Ατομική εικαστική έκθεση θα πραγματοποιήσει στη Νέα Υόρκη ο βραβευμένος Έλληνας αγιογράφος Μιλτιάδης Αφεντούλης, παρουσιάζοντας μια σειρά από τα τελευταία έργα του.

Τίτλος της έκθεσης είναι “Εμμένοντας στην παραδοσιακή Βυζαντινή Τέχνη” και θα λάβει χώρα την επόμενη Κυριακή (15/05) στις 4 το απόγευμα στο Αρχιεπισκοπικό Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο, που βρίσκεται στην διεύθυνση 27-09 Crescent Street στην Αστόρια.

Ο Μιλτιάδης Αφεντούλης είναι αγιογράφος δεύτερης γενιάς, υιός του διδάσκαλου Αγιογραφίας-Αγιογράφου, Βασίλειου Ι. Αφεντούλη, ο οποίος υπήρξε μέντοράς του και με τον οποίο συνεργάστηκε από νεαρής ηλικίας για εικοσιπέντε και πλέον έτη, για τη φιλοτέχνηση περισσότερων από είκοσι Ιερών Ναών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ατομική πορεία στην αγιογραφική τέχνη.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και μέλους εκτελεστικού συμβουλίου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική , Ιωάννη Μαρωνίτη.

ΠΗΓΗ: www.newgreektv.com/2013-09-18-19-03-02/2013-09-18-19-06-01/item/19533-nea-yorki-ekthesi-vyzantinis-agiografias-tou-miltiadi-afentouli

Posted in Δημόσιες εμφανίσεις, Επικαιρότητα, Τύπος.